Sommerutstillinga på Holt Landbruksskole ble avholdt lørdag 19.juni i et – for en gangs skyld – fantastisk vær!
Rundt 60 hunder var påmeldt og det ble en vellykket dag med svært mange gode resultater!

Av Jämthunder var det Tåråfjell’s B-Falk til Even Hogsrud som ble beste hund og fikk utdelt CERT. Falk endte også opp som BIS2 på slutten av dagen.

Hos Norsk Elghund Grå var det 11 hunder som fikk tildelt CK(Champion Kvalitet).
I blandt hannhundene trakk unghunden Jovi’s Extra Action til Thomas Skagestad det lengste strået, og ble beste hannhund med sitt første CERT og endte til slutt opp som BIM(best i motsatt kjønn).
2. beste hannhund idag ble Sigderdammens F-Scott til Alf Eivind Myren som fikk sin andre Excellent og utløste dermed Norsk Jakt Championat!

Av tispene ble Lauvkollens Lykke til Mariell Meland beste junior og beste tispe og endte dermed opp som BIR(best i rase). Lykke ble også beste hund på utstillingen med Best in Show!
2. beste tispe ble også beste brukshundtispe Lauvkollens Kaisa til Torhild Løge som også fikk sitt første CERT.

I blandt hundene hos Norsk Elghund Sort, var det utstillingschampion Zeiss til Per Frode Halsnes som ble BIR. Han endte også opp som BIS3.

Det var også påmeldt oppdretterklasse for dagen. Lauvkollens kennel stilte her med 4 flotte hunder som enten hadde fått Excellent eller Very good i løpet av dagen. Disse 4 hundene var Lauvkollens Lykke, Tinka, Kaisa og Moxy. Oppdretter Torill Øya fikk god kritikk på avkommene og fikk tildelt HP – hederspremie.

Aust-Agder Elghundklubb ønsker å gratulere alle hunder og eiere med veldig flotte resultater og takke for et godt oppmøte.

Tusen takk også til dommer for dagen Kamilla Engen for en solid jobb!

Neste utstilling blir vår jubileumsutstilling på Pan i Åmli lørdag 14. august!